Frederikke Vedel and the Blue Silhouettes

Created with Sketch.

Frederikke Vedel and the Blue Silhouettes er en dansk kvartet bestående af Frederikke Vedel (vokal), Johann Gustav (piano), Jakob Roland (bas) og Henrik Holst (trommer). Vi spiller vores egne engelsksprogede sange, der reflekterer over livets mange facetter – fra store og små glæder til svigt, håb, drømme, forventninger, tab og kærlighed.

Vores musik kan, i en forenklet beskrivelse, kategoriseres som en blanding af jazz, pop og singer-songwriter. Dog undgår vi bevidst at sætte vores musik i bås, da den er farvet af et bredt spektrum af stilarter, tidsaldre og geografiske indflydelser – fra jazz og folkemusik til pop og klassisk impressionisme.

Vores arrangementer balancerer mellem det nøje arrangerede og gennemkomponerede samt det frie og intuitive, hvor improvisationen spiller en central rolle. Vi lægger stor vægt på detaljerne i vores kompositioner, og med inspiration fra musikalske traditioner verden over skaber vi et solidt fundament for en legende tilgang til musikken, som gør den både uforudsigelig og nærværende.

Vores bandnavn, Blue Silhouettes, udspringer af to grundlæggende elementer i vores musikalske tilgang. Farven blå symboliserer åbne vidder og forbindes ofte med himlen og havet, hvilket repræsenterer frihed, intuition, fantasi, inspiration og følsomhed. Silhouetter har en mystisk, dragende kvalitet, der vækker nysgerrighed og efterlader spørgsmål om det ukendte, man kun kan ane konturerne af.

For generelle forespørgsler & booking
mail@johanngustav.com