OM

Created with Sketch.

Johann Gustav (f. 1994) er det danske musikmiljøs svar på en schweizerkniv. Med en bred interesse for alle genrer og en personlig, nærværende spillestil, tilpasser han sig enhver konstellation og tilfører noget unikt.

Siden sin dimission som komponist og rytmisk pianist fra Musikkonservatoriet (Cand. Musicae – Master of Music) har Johann været en aktiv skikkelse på musikscenen i både Danmark og flere europæiske lande.

Johann gjorde sig allerede bemærket som 17-årig, da han blev optaget på Musikkonservatoriet og samme år grundlagde musikfestivalen Musik Over Gudhjem, der i tre år blev afholdt med stor succes. Som 20-årig satte han sig solidt på landkortet i dansk jazz med sit debutalbum Wood Factory, der blev rost af kritikerne og udnævnt til Ugens Album hos Danmarks Radio.

I begyndelsen af 20’erne medvirkede Johann i TV-2-serien Radio Mercur, hvilket åbnede døren til showbiz. Det førte til, at han som 23-årig blev kapelmester og performer i Europas største dinnerteater, Wallmans Copenhagen. Senere trådte han ind i revyens verden, hvor han i 2023 modtog Revy Danmarks prestigefyldte pris som Årets Revykomponist.

Johann Gustav voksede op på en landejendom på Bornholm og har været fascineret af musik, så længe han kan huske. Denne fascination har drevet ham til en karriere fyldt med ambitiøse projekter, der står i kø for at blive realiseret.