Ind I Jazzen – en rejse gennem jazzens historie

Created with Sketch.

Ind I Jazzen – en rejse gennem jazzens historie

Ind I Jazzen er et koncertforedrag skabt for at udbrede interessen for og styrke forståelsen af jazzens mangefacetterede univers. Jazzmusikerne Johann Gustav og Jonas Due tager publikum med på en kronologisk tidsrejse gennem jazzens udvikling, hvor musikken præsenteres i sammenhæng med de historiske, stilistiske, geografiske og samtidige kontekster, som har formet genren.

Gennem foredragskoncerterne inviteres publikum med ind i jazzens maskinrum, hvor man får et indblik i, hvordan jazzen er vigtig rent politisk og samtidig en genre fyldt med leg og vildskab.

Med dette koncertformat får publikum ikke kun en musikalsk oplevelse, men også en forståelse for de kræfter, der har påvirket jazzens udvikling gennem tidenerne.

Jonas Due – trompetist & komponist
Jonas Due (f. 1993) er en dansk trompetist, komponist og arrangør, der har gjort sig bemærket som en markant skikkelse på den danske musikscene. Med en stor dedikation til sit instrument og en imponerende alsidighed, bringer han sin unikke lyd til en bred vifte af genrer – fra neo-soul og pop til mainstream jazz og avantgarde.

Jonas’ innovative tilgang som komponist har ført til originalt materiale i mange forskellige musikalske sammenhænge. Før han dimitterede fra Rytmisk Musikkonservatorium i København i 2017, havde han allerede turneret i Europa, USA og Japan. Han er desuden hovedkomponist og den kreative drivkraft bag OTOOTO’s karakteristiske lyd.

Johann Gustav – pianist & komponist

Johann Gustav (f. 1994) er en alsidig dansk pianist og komponist, der med sin brede musikalske spændvidde og nærværende spillestil har gjort sig bemærket på musik- og showscenen i Danmark. Som 20-årig kickstartede han sin karriere med albummet Wood Factory og har efterfølgende gjort sig bemærket som kapelmester og musiker i vidt forskellige sammenhænge – senest understreget med tildelingen af Revy Danmarks pris: Årets Revykomponist 2023.

”Disse to musikere er virkeligt dygtige og levende. De skaber et varmt univers af jazz og fortælling, så man træder ind i et rum af både seriøsitet og jazz-glæde, der fungerer vildt engagerende for både elever og gæster udefra. Sådan en aften kan virkelig samle højskolens elever og de udefrakommende gæster fra lokalmiljøet.”

Solveig, forstander Bornholms Højskole

“Det er et super godt koncept, I har søsat og jeg nød hvert øjeblik i går, på trods faktumet af at jeg ikke er til jazz. Tak!”

Semko, publikum

“Det er det bedste arrangement, vi har haft””

– Elev, Bornholms Højskole

For generelle forespørgsler & booking
mail@johanngustav.com